понеділок, 27 січня 2020 р.

Палає пам'яті свіча

 Доки ми будемо живі, будемо пам’ятати мертвих!
(виставка - реквієм)
Голокост — масове знищення нацистами єврейського населення Європи (у приблизному перекладі з грецької це слово означає «всеспалення», інше значення — катастрофа).

 60 відсотків єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині і на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках.
 Дату 27 січня обрали не випадково, саме цього дня у 1945 році війська визволили найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим (Аушвіц-Біркнау), через який пройшли, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу, 2,5 мільйона людей, 90 відсотків з яких були євреї . Усього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
 Для українського народу символом нацистського злочини перед людством є трагедія в Бабиному Яру, який став всесвітньо відомим як місце масових розстрілів цивільного населення, що здійснювалися німецькими окупаційними військами в 1941 році. Зараз на території Бабиного Яру розташовуються декілька пам’ятників і меморіальних комплексів жертвам Голокосту.
Ми запалюємо свічку пам’яті всім євреям, які загинули під час Великої Вітчизняної війни, щоб вшанувати 11 мільйонів людських душ, які були знищені за наказом Гітлера, Гімлера, Геббельса, Геринга – це вони перетворили на пустелю цілі краї та області, зруйнували сотні міст, спалили десятки тисяч сіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар