середу, 17 вересня 2014 р.

Магічне сяйво рідкісного слова



     Михайло Коцюбинський – великий письменник-гуманіст, психолог. Найкраще йому вдалося зобразити в своїх творах величаву і по – особливому трагічну самотність людської душі серед безмежної, загадкової та гармонійної природи.







     Сьогодні Михайлу Коцюбинському виповнилося б 150 років від дня народження. Сумною і трагічною була доля українського письменника. Ще з раннього дитинства зазнав він утисків  і знущань від батька, сліпота матері, важка праця і навчання лягло на плечі ще не окріплого  юнака, підірвало здоров’я.
     Ще з дитинства Михайло захоплюється  українськими народними піснями і проніс любов до них через усе своє життя. Особливе враження на нього справили лірники і бандуристи, яких часто запрошувала мати хлопчика. Найбільш він прив’язався до сліпого лірника Купріяна, що впродовж якогось часу жив у родині Коцюбинських. Багато пісень, записаних від співаків із народу, хлопчик інсценував, і за їх сюжетами, разом із сестрами та братами ставив вистави.
     У бібліотеці  було проведено літературну годину по творчості Михайла Коцюбинського та  представлена книжкова виставка  «Магічне сяйво рідкісного слова».




Немає коментарів:

Дописати коментар