суботу, 24 січня 2015 р.

Презентація книги



                                                    
  До Дня Соборності України у Нехворощанській  сільській бібліотеці  було проведено презентацію книги Івана Хоми «Січові Стрільці». Книгу присвячено військовому формуванню Січових Стрільців, яке було створене і діяло у складі українських армій за Центральної Ради, Гетьманату та Директорії в 1917 – 1919 рр. на основі  багатого історіографічного і джерельного матеріалу висвітлено створення, організацію командної вертикалі, структуру та всі реорганізаційні процеси. У книзі приділено увагу військово-політичним подіям, які безпосередньо та опосередковано відбувалися за участі стрілецтва і були з ним пов’язані. Цікаво розповідається  про участь стрільців у боротьбі проти збройної агресії більшовицької Росії, а також протистоянні з російською білогвардійською армією генерала А. Денікіна. Книга вийшла  у інформаційно – аналітичній агенції «Наш час» міста Київ  2011 року.

     Друга книга «За волю України» вийшла у Львові 2007 року. Це антологія пісень національно – визвольних змагань. Тут вміщено повстанські військові чоловічі пісні. Вони творилися під свист куль та рокіт гармат, співалися УПА, всім свідомим українством. Дуже цікавим є зміст цих пісень, де проглядається любов до рідної землі, свого народу, до волі та незалежності.
    Також у приміщенні бібліотеки було представлено користувачам книжкову виставку «Вільна, незалежна, суверенна Україна», де були книги, що розповідають про події, які привели до Злуки.



Немає коментарів:

Дописати коментар