середу, 11 січня 2017 р.

Шануймо свята свої на святій українській землі



Традиційно, пріорітетними напрямками інформаційної, наукової та культурно-дозвіллєвої діяльності бібліотеки залишаються: краєзнавство, народознавство, історія, художня творчість.   
 Для пізнання свого народу необхідно вивчати його історію, мову, культуру, що впродовж багатьох років творилися  і плекалися від покоління до покоління. Українська нація, постійно перебуваючи в складних умовах етнічного поневолення, виробила раціональну організацію середовища життєдіяльності й забезпечення духовних запитів, створила особливу систему обрядів, звичаїв і вірувань, які складалися і освячувалися віками.
На порозі світлі і радісні зимові свята, вірування тощо. За допомогою поетичного слова і магічного дійства, урочистою обстановкою люди прагнули створити в ці дні вимріяний образ достатку, щастя, злагоди і затишку в оселі.  Використовуючи господарську магію  й обрядові дійства, селянин прагнув закріпити та передати землеробські традиції, нагромаджені впродовж століть, знання і практичний досвід своїм дітям, внукам, щоб забезпечити постійний зв'язок між поколіннями.

10 січня 2017 року  в Нехворощанській сільській бібліотеці Є. М. Жорняк  провела бібліографічний огляд книг  з читачами – дітьми  «Шануймо свята свої на святій українській землі», а також підготувала книжкову виставку "Намисто зимових свят", на якій було представлено  літературу з даної тематики. 
Діти з цікавістю слухали бібліотекаря, а також переглядали представлені книги задля збагачення своїх знань про українські свята та традиції.
     Шановні діти! Дитяча бібліотека запрошує Вас ознайомитися з найновішими виданнями книг про українські традиції, звичаї, обряди: Лозко Г. "Коло Свароже", В. Ярош "Дерево життя", Брати Капранови "Веселих свят", "Міфи України" (блискучий, неперевершений посібник з народознавства).











Немає коментарів:

Дописати коментар