понеділок, 5 лютого 2018 р.

2018 рік - Рік німецької мови в Україні


           В продовження 2017 року 2018 рік оголошено роком німецької мови в Україні, а в Німеччині — рік української мови.

     Слід відзначити і той факт, що попри всю свою відмінність, українська і німецькі мови походять від однієї індоєвропейської мовної сім’ї. Тому, якщо використовувати асоціативний метод, буде не так важко її осягнути.
     2018 рік оголошено в Україні роком німецької мови і це правильне рішення. Уряд ФРН завжди підтримував Україну у її починаннях, коли потрібно, простягав руку допомоги. Завдяки рокові німецької мови, багато вчителів зможуть отримати неймовірний досвід і поглибити свої знання. Німецька мова – це своєрідна переправа, яка здатна доставити всіх охочих до серця Європи.
   Головна мета такої співпраці – покращення вже існуючих відносин і освітянських проектів. Також планується заснування і відкриття абсолютно нових програм і заходів, які будуть цікаві широкій аудиторії і зможуть зацікавити їх до вивчення мови і культури Німеччини. Українсько-Німецька співпраця розвиватиметься у наступних напрямках:
 1.    Німецька мова потрібна молоді для того, щоб розширити свої перспективи у отриманні вищої освіти, а також кар’єрного розвитку. Це основна концепція культурної освіти.
2.  Досягнення спільної мови щодо вшанування пам’яті, а також виявлення громадянської    позиції і відповідальності. Історичні події, які проходили, і ті, які проходять зараз, повинні бути розглянені і проаналізовані. Потрібно підійти до питання, враховуючи різні аспекти         подій шляхом дискурсу двох країн. Виховання свідомого громадянина з особистим почуттям відповідальності за свої дії.
 3.    Літературний діалог двох країн. Точки дотику: переклад творів сучасних авторів,   літературні зустрічі. Це допоможе краще осягнути тонкощі культури, досконаліше вивчити мову, зрозуміти і повністю інтегруватися до європейської спільноти. Всі ці аспекти допоможуть провести діалог миру у всьому світі.
    Паралельно в Німеччині теж проходять різноманітні заходи для заохочення вивчення української мови та культури німецькими громадянами.
  В нашій бібліотеці за допомогою безкоштовного Інтернету ви зможете:
 -Вивчити німецьку мову з нуля www.eshko.ua/вивчати/німецьку
-Вивчення німецької мови - goethe.de ‎www.goethe.de/‎
-30 ресурсів для вивчення німецької мови – DIGΞST - Melni.me melni.me/30-resursiv-dlya-vyvchennya-nimetskoyi-movy/
-Німецька мова | Онлайн та безкоштовно‎ www.that.school/‎
- Вивчити німецьку мову самостійно онлайн вдома - це легко! | Живо  www.zhyvo.in.ua/vivchiti-nimetsku-movu-samostijno-legko.ht
    
  

Немає коментарів:

Дописати коментар