вівторок, 20 лютого 2018 р.

День пам'яті Небесної Сотні




        Нехай пам’ятають про наших героїв,
  що за волю поклали безцінне життя,
що творили історію, наше минуле,
                                        у яке вже нема вороття.

        20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури.  Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»




  До цієї сумної й трагічної дати з метою вшанування пам’яті  громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), виховання патріотизму, почуття гордості за власну державу, для учнів 10-го класу Нехворощанської з/о школи була проведена година пам’яті під назвою «День пам’яті Небесної Сотні».





  В кінці заходу хвилиною мовчання вшанували всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свбоду нашої з вами єдиної України!


 
   Також  провели перегляд літератури нових надходжень, які розповідають про криваві події листопада 2013 – лютого 2014 років. А це –  спогади учасників тих подій, свідчення очевидців, вірші та прозові твори відомих українських письменників.


                    Підготувала  та провела цей урок завідуюча бібліотекою Балабан Тетяна.

Немає коментарів:

Дописати коментар