суботу, 31 травня 2014 р.

Нехай у кожнім домі луна дитячий сміх!



 

Ось ми і дочекались літа,
Перше червня – ваша втіха,
Бо цей день у всьому світі,
Приурочили вам дітям!
Все навкруги у квітах,
Променів сонця багато –
На планеті  Земля наші діти
Відзначають нині свято.

      


    
    Не секрет, що всі ми родом із дитинства. Діти чомусь завжди прагнуть скоріше подорослішати, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. Але всьому свій час. Тому з великим задоволенням вітаємо всіх  із цим дитячим святом. День захисту дітей вже багато років відзначається на всій планеті.
      У  цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, а отже майбутнього у всесвітньому масштабі, адже і сьогодні, у ІІІ тисячолітті сотні, тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. Тому різні громадські організації багатьох держав, втому числі дитячі опираються на конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках Землі.
     У нашій країні з кожним роком відчувається все більше піклування держави про підростаюче покоління.
      Життя дійсно прекрасне і треба тільки навчитися його любити і цінувати. Воно дарує нам безліч приємних днів, одним з яких є цей день.
       У Нехворощанській сільській бібліотеці до Дня захисту дітей було виготовлено книжкову виставку "Нехай у кожнім домі луна дитячий сміх", на якій представлено літературу стосовно виховання дітей. Бібліотекар ознайомила читачів із книгою М. Грушевського "Дитина у звичаях і віруваннях українського народу" та провела бесіду по вихованню підростаючого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар