пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

"Лебеді материнства"



Бібліотекар Балабан Т М. підготувала та провела відео мандрівку «Життя, як пісня» про життєвий та творчий шлях Василя Симоненка. Мабуть, кожному відомі слова «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», але не кожен знає, що ця пісня – уривок із поезії Симоненка «Лебеді материнства» .
Вони запали глибоко в душу композитору Анатолію Пашкевичу, який написав музику до цього твору, таку ж прекрасну, як і самі слова.

Діти переглянули слайди про життєвий шлях поета, прослухали поезію «Лебеді материнства» у виконанні самого автора, запис якого зберігся у фондах українського радіо і є доступним завдяки мережі Інтернет.
Цей твір – поетичний заповіт  українській молоді. До читача  звертається Мати, яка дає своїй дитині настанови з якими та вийде у світ. Він (твір)  водночас набув і національного характеру. Адже шанобливе ставлення до Батьківщини притаманне  будь – якій національно свідомій людині, яка поважає сама себе у першу чергу.  -
Василь Симоненко сьогодні – символ незнищеності українського народу, символ правди і сумління.
Діти із захопленням слухали розповідь бібліотекаря про поета, його життя, страждання, патріотизм. Маємо надію, що Василь Симоненко  залишив у дитячих серцях почуття гордості за наш волелюбний народ та Батьківщину.




Немає коментарів:

Дописати коментар