понеділок, 2 березня 2015 р.

«Я ЖИВА! Я ВІЧНО БУДУ ЖИТИ!»



2 березня, у Нехворощанській дитячій бібліотеці  до дня народження Лесі Українки   для читачів 3-4-х класів   був проведений усний журнал «Незламна віра у життя», де діти з цікавістю познайомилися з  біографією та творчістю геніальної поетеси.
Для багатьох школярів вивчення творчості письменника -  це звичайна учнівська  рутина. Познайомив учитель з біографією, вдома зазубрили, вивчили вірш та прочитали твір – і все.
Одначе, є письменники, які на все життя оселяються в наших душах, їх неможливо забути чи «пройти» матеріал і відкласти пройдене десь на потім ,до вступу в інститут чи інший заклад. Ці видатні люди прикладом свого життя спонукають кожну людину ставати кращою, не просто планувати своє життя, а відчувати потребу робити  добро.

1871 рік для української літератури знаменний, 25 лютого, в Новгород – Волинському,народилася поетеса Леся Українка.
Грамоти Леся навчилася дуже рано – у чотири роки вона вже добре читала. А через рік самостійно писала коротенькі листи до своєї бабусі в Гадяч та за кордон до дядька. 
Геніальна поетеса і мужня особистість,розумна і добра, сильна і співчутлива Леся Українка, нажаль, прожила недовгий вік, але це було  прекрасне життя, насичене, цікаве. А на згадку про неї нам лишилися чудові твори, як нагадування: будьте сильними, любіть все довкола, цінуйте життя – лише від нас залежить, буде воно сумним і порожнім, чи насиченим, корисним і цікавим.
По закінченню літературної години діти познайомилися з книжковою виставкою «Я ЖИВА! Я ВІЧНО БУДУ ЖИТИ!».



Немає коментарів:

Дописати коментар