вівторок, 10 березня 2015 р.

Шевченко на Полтавщині



Щовесни ,коли тануть сніги і на рясті сяє веселка, повні  сил і живої снаги ми  вшановуємо   пам’ять  Шевченка. У  Нехворощанській дитячій бібліотеці  біля книжкової виставки «Уклін тобі, Тарасе!» було проведено   літературний  урок  для читачів  7-9 класів «Шевченко і Полтавщина»,  де читачі познайомилися  з біографією та  творчістю  Т. Г. Шевченка .
Поет пов’язав  в свою долю з долею  України, яка постала перед ним поневоленою, сплюндрованою завойовниками з усіх сторін. Він виступив зі своїм полум’яним словом на її захист, закликав до боротьби, залишив своїм «живим і ненародженим землякам» важливі дороговкази.

В умовах  складних процесів нашого державотворення, політичного протистояння  між  національно-патріотичними силами, які  відстоюють демократичний  розвиток  нашої  держави  і  її  європейський  вибір,  і  силами промосковської  орієнтації, які  заради  своїх  корпоративних І партійно-кланових  інтересів  готові  завести  Україну  у  підневільний союз  з  імперською   Московією, Актуальними  є і  сьогодні, в наш  нелегкий час, заповіти Тараса Шевченка.
Уклін тобі, Тарасе, великий наш пророче!



Немає коментарів:

Дописати коментар