четвер, 2 квітня 2015 р.

Свято сміху



Свято сміху в нас сьогодні
Щиро ми вітаєм вас.
І усмішок тут багато,
І красиво тут у нас.
На нашому святі будуть для всіх
І гумор, і танці, і пісня, і сміх.
Тож дозвольте вас вітати,
І повеселитись, й щастя побажати.
Яких тільки розіграшів цього дня ми не почуємо! А от ображатись не годиться! Адже сьогодні – 1 квітня. Усім відома приказка!  «Квітня – брехня всесвітня». То що ж це за день такий особливий?

З історії відомо, що дуже полюбляв веселитися російський цар Петро Перший. Тому саме цього дня він влаштовував різні веселі свята та розваги. Саме за його часів і в Україні 1 квітня стало особливим днем. Їхав, скажімо дядько на возі, а на ньому лежав оберемок сіна, зупинив коня коло шинку, ну щоб перехилити чарчину – другу, погомоніти. Виходить, сідає на воза -  а кінь не може зрушити з місця! Чоловік туди – сюди. От лихо! Кинувся до воза… а той повен каміння. Було сміху, коли підпивший чоловік розвантажував воза.
1  квітня у Нехворощанському Територіальному центрі бібліотекар Світлана Котова провела гуморину «Від старого до малого всі ми любим щирий сміх». З такою ж назвою вона представила і книжкову виставку – інсталяцію, де присутні могли ознайомитися з книгами відомих українських гумористів Остапа Вишні, Олександра Ковіньки та інших.
Гості отримали масу задоволення і сміялися від душі.






Немає коментарів:

Дописати коментар