середу, 24 червня 2015 р.

Середні показники грошової оцінки земель населеного пункту с. Нехвороща на 2015 рік

Соціально-економічні перетворення, що відбуваються останнім часом на Україні та в інших пострадянських країнах, призвели до радикальних змін у життєдіяльності суспільства. Відбулася певна трансформація соціальної системи й, зокрема, багатьох соціальних зв'язків.
Стан Української держави свідчить про те, що країна має гостру потребу в «соціальному оздоровленні». Соціальна хвороба визначається багатьма ознаками. Це - зріст злочинності, економічне неблагополуччя багатьох регіонів, соціальна апатія, втрата віри у своє майбутнє й майбутнє Батьківщини, родинне неблагополуччя, збільшення кількості розлучень і дітей-сиріт, психічних і соматичних захворювань та багато чого іншого.
Багато з людей перебувають у розгубленості. У суспільстві відбувається різке майнове розшарування. Маси людей приречені на злидарське існування. Соціальна нестабільність викликає в суспільстві тривогу за майбутнє, за життя дітей, породжує психічне неблагополуччя, озлобленість й агресивність. В країні вже довгий час смертність переважає над народжуваністю, зростає кількість дитячих захворювань, знижується тривалість життя. І це далеко не весь перелік тривожних симптомів, що є свідченням соціального нездоров'я нації.
Хоч і останні події на політичній арені країни дали певну надію на «краще майбутнє» для своїх громадян, та поки що це лише нічим не підтверджені висловлювання та обіцянки політиків, які тримаються на довірі громадськості.
Таким чином, відволікаючись від політично забарвлених методів впливу на громадськість та державного регулювання соціальної сфери, хочеться розглянути й інші, можливо більш довготривалі, проте не в меншій мірі ефективні заходи соціальної роботи. Тобто, хочеться загострити увагу на її методах і механізмах, а також розглянути питання впровадження їх в сучасній українській дійсності.

Отже, враховуючи все вище зазначене, можна зробити висновок, що відновлення громадських зв'язків в наш час стає дуже актуальною проблемою суспільства. Великого значення набувають нові методи, за допомогою яких громадськість та соціальні інститути прагнуть забезпечити стабільність як суспільства в цілому, так й особистісну рівновагу кожного громадянина.

Бібілотека тісно співпрацює з Нехворощанською сільською радою, яка надає усі документи, що затверджуються на сесіях та виконкомах. Дуже важливим є останній документ  «Про затвердження середніх показників грошової оцінки земель населеного пункту с. Нехвороща на 2015 рік». У приміщенні бібліотеки розміщений інформаційний куточок «Служба з інформації» Тут відвідувачі завжди можуть знайти корисну для себе інформацію, ознайомитися  із законами та постановами уряду, обласної ради, районної ради, сільської ради. Також можна дізнатися про графіки прийому громадян керівниками влади, графіки прямих телефонних ліній  та матеріали на пільги.




Нехворощанська сільська рада
Новосанжарського району
Полтавської області
Тридцять шоста  сесія шостого скликання


Р І Ш Е Н Н Я


 від 29 січня 2015 року
„Про затвердження середніх показників
  грошової оцінки земель населеного
  пункту с.Нехвороща  на 2015 рік”


         Відповідно до ст..289 Податкового Кодексу України  від 02.12.2010 року за №2755-У та на підставі технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок с.Нехвороща, затвердженої рішенням 05 сесії 06 скликання  Нехворощанської сільської ради від 04.05.2011 року, п.34 ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” сесія сільської ради
в и р і ш и л а :

         1. Згідно технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок , затвердженої рішенням 5 сесії 6 скликання Нехворощанської сільської ради від 04.05.2011 року вартість земель в розрізі економіко – планувальних зон становить з урахуванням коефіцієнта індексації 3,997 на 2015 рік:
-         землі житлової забудови :
-         І зона – 67,61 грн. за 1 м. кв.;
-         ІІ зона – 58,77 грн. за 1 м. кв.;
-         ІІІ зона – 46,81 грн. за 1 м. кв.;
-         IV зона – 40,04 грн. за 1 м. кв.;
-         середній розмір – 53,31 грн. за 1 м. кв.
- середній розмір ріллі відповідно до категорій земель – 12574,69 грн. за 1га.

         2.Затвердити ставки земельного податку з урахуванням коефіцієнта індексації 3,997 на 2015 рік по населеному пункту с.Нехвороща:

         - землі житлової забудови в розмірі  - 1,60 грн. за 1 м.кв;
         - рілля в розмірі                                    - 0,35 грн. за 1 м.кв.


         Сільський    голова                                     Ю.Є.Любимський

Немає коментарів:

Дописати коментар