четвер, 11 червня 2015 р.

Таланти землі моєї

Здавна Нехвороща славилася своєю багатою історією та талановитими людьми. Серед односельців є і заслужена артистка України Анна Лісновська (Кошельник), запис голосу  якої знаходиться у архіві Золотого голосу України. На протязі багатьох років вона жила і працювала у Харкові, бувала на гастролях за кордоном. Володимир Солодовник – заслужений художник Росії, пейзажист.  Часто виставки його картин проходять за кордоном.  Він дуже любить своє село і тугу за ним переносить на полотно. У його творах ми знаходимо знайомі нам ще з дитинства  краєвиди села.  А ще у нас живе талановита молодь: Валентина Балабас, Віта Котенко,  Катерина Москаленко, Поліна Карюк. Вони брали участь у різних районних, обласних,республіканських конкурсах та неодноразово ставали  їх переможцями, мають різні нагороди.
Разом із працівниками Нехворощанського Будинку культури бібліотекар Світлана Котова провела годину краєзнавства «Таланти землі моєї» 11 червня для учнів Нехворощанської школи. Вона розповіла про місцевого поета Білоконя Івана Євменовича та Павла Сліпченка, який у даний час живе у Пенсильванії. Увазі дітей було представлено книжкову виставку «Таланти Землі моєї». Серед книг особливу увагу привертала рукописна збірочка Білоконя І. «Роздуми на берегах Орелі», яку він подарував бібліотеці. Діти слухали розповідь із захопленням.

Директор Будинку культури у свою чергу розповіла про історію створення закладу, про його роботу та пропонувала дітям їхати на навчання до Гадяцького училища культури.






Немає коментарів:

Дописати коментар