вівторок, 6 січня 2015 р.

Українські вечорниці



     Нехворощанська сільська бібліотека спільно з Територіальним центром  провели друге засідання Клубу за інтересами «Надвечіря» та  запросили жителів села і  його гостей на Вечорниці, що проходили 5 січня. Сцена була прикрашена у народному стилі рушниками, старим посудом, імпровізованою піччю, прялкою, тином, виготовленим читачами бібліотеки, самотканими простилками. Учасники були вбрані у вишиванки та українськї хустки.  

  На свято приїхали гості з Дніпропетровської області,  Магдалинівського району, села Чернетчина, а також гість із села Старі Санжари Мороз Микола Іванович. Усі вони взяли участь у проведенні  свята, на якому звучали українські народні пісні, гумор та загадки і, звичайно ж,  не обійшлося без Кози та вареників, якими учасники Вечорниць частували гостей дійства.
   Бібліотекар  провела хвилинку – цікавинку де ознайомила присутніх із історією виникнення Вечорниць та матеріалами по народознавству, зібраними у тематичних теках «Звичаї, традиції, обряди українського народу» та «Обереги українського народу».





Немає коментарів:

Дописати коментар