середу, 11 травня 2016 р.

День матері!





... За все, що маю, дякую тобі,
За все, що маю і що буду мати...
                               М. Луків


  Найпрекрасніше слово на землі – мама. Це перше слово, яке вимовляє людина, звучить на всіх мовах світу однаково ніжно. У мами найдобріші очі та найлагідніші руки, вони все вміють. У мами найвірніше серце – у ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не залишається байдужим.


   В народі живе багато хороших, ласкавих слів про матір. Ми не знаємо, хто їх вперше сказав, але вони часто повторюються і переходять від одного покоління до іншого. "А матінка рідна, найкраща у світі", "У дитини заболить пальчик, а у мами серденько", "На сонці тепло, а біля матері добре".Найсвятіші для нас почуття батьківщини неодмінно асоціюється з матір'ю. І не випадково, діти, мудрість народна слово Мати поставила поряд з другим великим словом Україна.

   Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року Свято матері повернулося в Україну і святкується у другу неділю травня.
   Бібліотекар Т. М. Балабан разом з працівниками Нехворощанського СБК провели літературно-музичну сторінку до Дня матері.Усі запрошені отримали квіти і були задоволені святом.







Немає коментарів:

Дописати коментар